Украинската дизайнерка Лара Коротенко ще открие Sofia Fashion Week SS

Украинската дизайнерка Лара Коротенко ще открие Sofia Fashion Week SS

Организаторите на събитието модната телевизия Code Fashion TV и  Hotel Marinela подпомогнаха спасяването на колекцията на украинската дизайнерка.

Модата винаги е носила и ще носи светлина, радвайки хората със своята естетика и чувство за красота. Но понякога времената се променят и като сме атакувани в Украйна, ние го усетихме много добре. Войната донесе със себе си нови правила. Милитари е точно стилът, който се превърна в неразделна част от живота на голям брой украинци.

Докато върви битката за свободата и родната земя, носим якета и тежки барети, но се молим да дойде денят, в който всички ще празнуваме победата.

Нашата колекция е предвестник на онзи сладък вкус на свобода и лекота, когато можете да си позволите да облечете официален костюм или рокля и тихо да седнете в кафене над чиния борш, който украинците толкова обичат, можете да обсъдите с приятели всичко сте преживели, но вече под мирно небе.

Сътрудничеството на украинските дизайнери „Lara Korotenko textures“® и „Vorobei“ представи колекцията „Украински борш“  за първи път в България беше представено на Summer Fashion Weekend 2021