Художникът Аделина Йотова с дебют на Sofia Fashion Week SS 2024

Аделина Йотова е родена на 26.06.1977 г. в гр. София. Завършва Национална художествена академия със специалност „Текстил“ през 2003 г. Известна е с работата си в областта на живописта. През творческата си кариера участва в редица пленери, акции и изложби.  Реализирала е самостоятелни изложби на престижни места в България и в чужбина. Последната й изложба живопис „Отвъд видимия свят“  беше на 17.10. 2023 г.

Ето какво сподели авторката за своите творения:

„Творбите те пренасят в царството на въображението, където се срещат реалните структури с фантазиите, с внушенията на цвета и композицията, на платното се раждат картините, а те са като песен без начало и без край. „Отвъд видимия свят“ показва приказни, фантастични и живописни пейзажи отвъд видимото. Усещане за свобода с много цвят, което ни пренася на места, измислени с надежда, че те съществуват с цялата си цветност и мистичност. 

Рисуването е стихия, а цветовете винаги дават светлина и раждат новото, от което се нуждаем, за да продължим и останем верни на себе си. Истинско щастие е улавянето на взаимоотношенията между пространство и време. В моменти, в които думите не достигат, за да опишат сетивното, се появяват чудните пейзажи. Природата е неизчерпаем източник на енергия, сили и вдъхновение“. 

 

Днес магията от платната на Ади Йотова е пресъздадена в образи върху дрехи с много цвят и лекота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + twelve =

LOGO-DEFAULT-light-small

Cum sociis Theme natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus tempus.