DS 4 грабна наградата за най-красив автомобил на 2022 г.

DS 4 грабна наградата за най-красив автомобил на 2022 г.

 

 • Журито на 37-ия Festival Automobile International присъди наградата за най-красив автомобил на 2022 г. на DS 4.
 • Проектиран от DS DESIGN STUDIO PARIS, DS 4 се откроява със своите невероятни пропорции и забележително внушително присъствие, както отвън, така и отвътре.
 • Тази награда за най-красив автомобил на годината е седмият трофей, присъждан на DS Automobiles от последните осем фестивала Automobile Internationals.

DS 4 въплъщава новото поколение дизайни на DS Automobiles. Колкото и изискан, толкова и високотехнологичен, DS 4 съчетава харизматичен външен дизайн с чистотата и потока на интериорния дизайн, характеризиращ се с множество „ръчно изработени“ функции.

„Наградата за най-красив автомобил на годината е признание за жените и мъжете, които работеха по DS 4, и то не само екипът на DS DESIGN STUDIO PARIS, а за всички. Преди дори да начертаем първата линия с молив, работихме с нашите инженери в продължение на две години, за да моделираме техническата платформа. Когато започнахме творческия процес, имахме забележително поле за маневриране за разгръщане на нова концепция. Вдъхновен от концепцията DS AERO SPORT LOUNGE, носител на престижната награда на Festival Automobile International за 2021 г., формата на DS 4 е уникална в сегмента с невиждани досега пропорции. Линията е атлетична, много мускулеста, компактна, с големи колела. DS 4 е аеродинамичен, ефективен и харизматичен едновременно.”

Тиери Метроз, Дизайн директор на DS Automobiles

От 2006 г. Festival Automobile International всяка година избира най-красивия автомобил на годината и присъжда различни други награди.

Журито на Festival Automobile International е съставено от Жан-Мишел Уилмот (председател на журито, архитект), Ан Асенсио (заместник-председател на журито, вицепрезидент Design Experience Dassault Systems), Хермидас Атабейки (президент на компанията D3 Studio), Пол Белмондо (бивш състезател, телевизионен експерт), Сирил Дювал (директор на компанията), Лоран Гардиние (собственик на Maisons Taillevent), Етиен Жернел (редакционен директор и председател и главен изпълнителен директор на Le Point), Оливие Жозе (ръководител на връзките с обществеността на Alcyone), Жак Николет (президент на Everspeed), Патрик Прунио (президент на Girard-Perregaux), Изабел Шлумберже (управляващ директор по търговия, маркетинг и развитие JCDecaux) и Ари Ватанен (бивш пилот на рали и бивш член на Европейския парламент).

DS Automobiles редовно получава признание на фестивала Automobile International:

 • DS 4: Най-красивата кола на 2022 г.
 • DS AERO SPORT LOUNGE: Голямата награда за най-красив концептуален автомобил 2021 г.
 • DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 300 : Голямата награда за реклама 2020 г.
 • DS 3 CROSSBACK: Финалистът за най-красива кола на 2019 г.
 • Жан-Ерик Верн: Голямата награда на фестивала 2019 г.
 • DS 7 CROSSBACK : Голямата награда за най-красив интериор 2018 г.
 • Програмата ONLY YOU: Голямата награда Creativ’Experience 2017 г.
 • DS DIVINE : Специална Голяма награда на журито 2015 г.

DS 4 дизайнерски екип

Директор: Тиери Метро

Ръководител на външния дизайн: Фредерик Субиру

Дизайнер: Томас Дюамел

Ръководител на интериорния дизайн: Томас Бувре

Дизайнери: Силван Годишон, Тсу Хан Чоу

Ръководител на цветове, материали и довършителни работи: Сабин Пенетра

Дизайнер: Томас Алтет

Ръководител на ProLab: Николас Делюй

Дизайнери: Робърт Нюбер и Сирил Вейнант.